My name is Pieters

En kold martsdag anno 1975 var mit første besøg i EUs hovedstad –  Bruxelles/Brussels.  To uger forinden anede jeg faktisk ikke, at min kuffert  ville føre mig til Bruxelles. Rejsen til New York i starten af maj samme år var  omhyggeligt planlagt (med diverse ture til bl.a Washington osv.). Men min chef  og mentor havde pludselig fået en dødsdom. Han vidste det ikke; jeg vidste det –  desværre!

Derfor valgtes at bruge min daværende pænt opsparede “rejsekonto” på  korte rejser til forskellige områder af Europa, så jeg med få timers varsel  kunne være i København, når det var påkrævet. For nogle lyder det måske  vanvittigt – men for mig var det en selvfølge at følge en af mine mentorer på  hans sidste rejse. Det skete lidt senere i samme tidsrum. – Jeg har aldrig  fortrudt den beslutning!

Så i stedet for New York (og Washington m.m.) blev det bl.a. den  nærliggende EU-hovedstad – Bruxelles/Brussels.  En rundtur – en introtur i det,  der dengang var på vej til at blive en slags “EU-Hovedstad”.  En guide – en 50+  herre med et af Europas kraftigste underbid, to-dages skægstubbe, en  “Columbo-cottoncoat” m.m. – forkyndte for bussens få gæster denne marts-kolde  formiddag, at…”my name is Pieeeeeeeeeeters”. Enhver læser, der nu forsøger at  udtale “Peteeers”, vil fornemme trækninger i underkæben. “Peeeters” førte sit  busselskab rundt i Bruxelles med en inderlig stolthed og vekslede uden problemer  med sit underbid mellem flamsk, fransk, engelsk og tysk.

Hotelværelset var på 9 etage. Det var Sheraton Brussels.  50+ vil erindre  den afdøde US-president (og gennemhæderlige) Gerard Ford.  Han besøgte samme  hotel ca. 1 uge efter.Sheraton Brussels på Place Rogier i centrum var  noget helt særligt den gang. I dag er det blot eet af mange x-stars hotel i EU-  og NATO-byen.

Chez Paul

Anno 1975 var der også andre spots i den opadstigende (i betydning)  belgiske sammensatte hovedstad. Blandt flere interessante fristelser i det  centrale byliv var en – daværende – meget fashionabel natklub “Chez Paul”.  På  anbefaling var den genstand for et aften- og nattebesøg, jeg aldrig glemmer! Det  er blevet til (for mange?) en del besøg i natlige lokaliteter af varierende  størrelse, farve og prisniveau en del steder i Europa gennem mit plettede liv.  Sammenligning er naturligvis altid nærliggende, når muligt.

Tilbage til Chez Paul anno marts 1975. Natklubejeren “Paul” besad den –  alt for sjældne – kompetence at byde gæsten personligt velkommen. “Paul” gik  rundt i sin natklub og hilste på gæsterne, ikke blot (mange) gengangere, men  også debutanter som blogejeren. Han gav sig tid til at en sludder, nøje afstemt  af lydintensiteten fra underholdningen på den lille scene.  Mange natklubejere  kunne lære – inderligt – meget af (den hedengangne) Paul.

Modsat nutidens mørkklædte muskeldrenge med ledninger i nakken, højtalere  i ørene, tribade-tatoveringer, skaldet hovedbeklædning, syntetiske muskler ved  hjælp af kemiske stoffer og jernløfteri, kulsorte bælter i asiatiske  kampsportsgrene og ikke mindst et tilskåret brutalt og betydningsfuldt udtryk i  ansigtet havde le patron Paul to pænt klædte herrer i de modne årgange til hjælp  ved indgangsdøren til den – daværende – fashionable Bruxelles-natklub.  Jeg er  sikker på, at “Paul” med sin elegante og samtidig selektive snu væremåde ville  eliminere 90 pct. af eventuelle optræk til ballade. De sidste 10 pct. vil det  hastigt tilkaldte politi fra den nærliggende politistation med glæde tage sig  af, medens le patron Paul så smilende til emballeret i sin skræddersyede  dobbeltradede smoking.  Jeg erindrer stadig de professionelle værtinders smil  til le patron. Tro mig, der er stor forskel på disse, men her var  de feminine professionelle smil ilagt en ægte respekt for Paul. Begreberne  “klasse” og “stil” lyste som en solfyldt aura fra le patron! 😉

In addition:

Disse memory-spots kørte i min indre biograf, medens der blev igangsat et  nøje planlagt forløb af tilskåret tid til at se Europas hovedstad  Bruxelles/Brussel anno 2012. 

Det handler næste (planlagte) og noget længere blogindlæg om. Begreber om  Bruxelles/Brussel anno 2012, EU, Matongé, tips til Bruxelles, Brussel m.m.  bliver berørt……

4 kommentarer

Filed under Rejser

4 responses to “My name is Pieters

  1. .Jeg “elsker” bare alle de der ’skæve’ eller ‘lige’ persongalleri man møder på sin “vandring” gennem livet (og som sikkert også modsat finder en for “skæv eller lige” – personer man ikke kommer tæt på i den forstand men som alligevel kommer så tæt på at man også efterfølgende ved passende lejligheder haler dem frem fra “memory’tasken” – en gammel klog mand, oven i købet københavner, sagde en gang til mig at “Livet var som Øresund – fyldt med skibe på hver deres rute – nogle sejlede samme vej, andre fulgtes ad, nogle sejlede den modsat vej, nogle skulle ikke hele vejen og andre stødte sammen – mens de fleste aldrig mødtes igen…

    Jeg kom vist at smide kommentaren et andet sted først,
    men meningen var god nok… 😉

  2. …er sikker på – kære Ledrakenoir – at meningen er god nok.

    Anyway – Øresunds-parallellen er fortrinlig. Dette tætpakkede vandbassin med massevis af skibe. Og for at blive i parallellen – sker der noget, kommer hjælpen hurtigt fra begge sider af Sundet. Det er een – af mange fordele – ved at bo i det lille smørhul på verdenskortet, der kaldes Skandinavien. 😉

    • #.hulegaard – 26012012.0815
      Blogejeren har en synlig evne til at iagttage en række af disse skibe der passeres på dennes “Øresund” – jeg tror fuldt og fast på at man kan tilegne sig ret meget ‘vissdom’ på det – det kan man sagtens gøre uden at “glo” eller”efterabe” – igen igen kommer jeg til at tænke på den gamle “generals sidste ord i døren da andrikken som knap 16 årig flyttede hjemmefra i uddannelsens navn – “Husk du kan lære noget alle steder om ikke andet så hvordan det ikke skal være”… 😉

      Det har været sandt mange gange for mig i +35 år… 😉

  3. Andrik sr. medgav med faderligt ansvar og og militærisk strategisk-/taktisk livsvisdom en fortræffelig verbal guideline til den dengang flyvefærdige – fyldt med friske andedun – kommentator.

    Det skete i en anderledes tid; sådan cirka i de samme år, hvor Bruxelles-natklubben Chez Paul blev besøgt af blogejeren.

    Og samtidig med at Øresund blev sejlet tyndt af alskens færge-tonnage indeholdende bl.a. cerutrygende, permanentkrøllede pensionister med bedstemoderarme, kortspillende alkoholikere af begge køn, yngre mænd med langt (mere eller mindre velplejet) hår, småsmuglere, forretningsmænd, samt f.eks. modne quinder fra Nordsjællands matrikler, der officielt havde et specielt ærinde i Sverige, men i virkeligheden røvkedede sig og overbelastede deres lever og privatkonto med trøstekøb…..blot for at nævne nogle. 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s